Pronkzitting van C.S. de Sparrenarren wederom een groots spektakel!

Driebergen, 20 januari 2019

Zaterdag 19 januari organiseerde C.S. de Sparrenarren hun jaarlijkse Pronkzitting. In een sfeervolle Antropia zaal werden vele kleurrijke en hilarische acts opgevoerd door en voor inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De avond werd feestelijk afgesloten door Meike van der Veer (oud deelnemer The Voice of Holland) en haar band de Tailfeathers.

Het Shantykoor De Driemasters uit Driebergen hadden de eer om de aftrap te geven van de Pronkzitting. Aansluitend waren er optreden van de Sparrakkers en Sparriekes en Dansmariekes. Ook  de Ex-Adjudanten waren weer van de partij en namen de zaal als heuse stewardessen mee op vlucht 44 naar Plezier en Geinland. Verder hebben familie en vrienden van de Jeugdhofhouding met Harmonie Aurora zich verdienstelijk ingespannen om een creatieve, muzikale act op te voeren en ook Annemieke Radstok (vrouw van Prins Rob) had dit jaar een sterke cabaret act over het werk van haar man bij Defensie (of De Fancy). Uiteraard hadden ook de Ex-Prinsessen (aka. The Weather Girls) weer een kleurrijke dans act neergezet en hebben de Ex-Prinsen een heus circus opgevoerd. Het blijft leuk om te zien dat deze dames en heren in verschillende leeftijdscategorieën met elkaar toch maar weer elk jaar in staat zijn om de show te stelen. Absoluut hoogtepunt van de avond was de dans van de Dansmariekes en Raad van Elf. Met elkaar hebben zij de openingsscene opgevoerd van de film ‘The Greatest Showman’. De zaal zat ademloos te kijken naar dit grootse spektakel van hoog niveau!

Ridder van Sparrenrijck

De Ridder is de hoogste onderscheiding van C.S. de Sparrenarren. Zij reiken deze jaarlijks uit aan iemand die zich onderscheidt door inzet en prestatie binnen de Carnavalsstichting of de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar viel de eer aan Guus Keijzer. Guus wordt beschouwd als het boegbeeld van alle verkeersregelaars in Driebergen-Rijsenburg. Hij is de stuwende kracht achter een grote groep vrijwilligers die de veiligheid waarborgen van veel van onze dorpsactiviteiten. Guus was zeer verrast dat hij tot Ridder is verkozen. In zijn dankwoord geeft hij aan dat hij deze organisatie alleen kan doen omdat hij daartoe de vrijheid krijgt van zijn vrouw Anneke en kinderen Brian en Jolie. Daarbij benadrukt Guus dat hij het werk niet alleen doet en ook blij is dat hij het vertrouwen krijgt van zijn mede collega’s en vrijwilligers. Hij draagt dit ridderschap dan ook graag op aan hen. Want zonder de inzet van vrijwilligers, ben je nergens.

Steunt u onze Stichting? Geef u dan op als donateur! Kom naar één van onze festiviteiten en meldt u bij de entree of kijk op de vernieuwde website www.sparrenarren.nl. U doet vele dorpsbewoners een plezier met uw bijdrage!