Hofhouding 2011-2012

Hofhouding XXXVII is bekend!

 

De nieuwe hofhouding is bekend gemaakt, zij stellen zich aan u voor:

Prins René

 

Alaaf! Mijn naam is René Ploeg, 32 jaar jong. Ik kom uit en woon in Driebergen alhoewel ik even in Zeist ben geweest om geboren te worden.

 

In het dagelijks leven ben ik samen met mijn broer Tim eigenaar van het hoveniersbedrijf T. Ploeg dat in 1952 gestart is door mijn opa, daarna voortgezet door mijn vader en nu dus geleid wordt door Tim en mij. Echt wat je noemt een familie bedrijf dat nu al 60 jaar druk is met loonwerk, tuinaanleg, onderhoud en in de winter zout strooien en sneeuw schuiven.

 

Inmiddels bestaat ons bedrijf uit een team van 5 man. Daarnaast is natuurlijk (achter de schermen) het advies in raad en daad door mijn ouders dichtbij.

 

Een bedrijf om trots op te zijn en dat nog lang niet is uitgeblust!! 

 

Naast mijn werk ben ik nu bijna 13 jaar vrijwillig brandweerman in Driebergen-Rijsenburg, een gemotiveerd en goed opgeleid korps van ongeveer 35 mensen dat naast hun dagelijks werk dag en nacht klaar staat voor de inwoners van dit mooie dorp. 

 

Niet alleen in de vorm van branden blussen en het redden van mens en dier, ook een oververhitte speelweek wordt met het grootste gemak afgekoeld en ook door andere plaatselijke evenementen word er regelmatig bij de brandweer aangebeld voor hand en span diensten die meestal direct worden opgelost. Kortom een korps om trots op te zijn en dat ook nog lang niet is uitgeblust!!

 

Mijn carnavalsbloed is eigenlijk een gevolg van de brandweer. Toen ik daar ongeveer 13 jaar geleden bij kwam werd er ook bij de brandweer al carnaval gevierd. Er werden zelfs prachtige praalwagens gebouwd!!!

 

Ook ons brandweer dweilorkest ‘t Lopend Vuurtje waar ik bij gespeeld heb, was natuurlijk ieder carnavalsseizoen van de partij en daardoor rol je eigenlijk vanzelf in het hele carnavals verhaal. Ik had er stiekem wel eens aan gedacht hoe het zou zijn om in de hofhouding te zitten, maar eigenlijk niet meer dan dat. Dus toen ik gevraagd werd, door mijn Prinses, was dat een totale verrassing!!! Nu hoor ik mensen denken “gevraagd worden door de Prinses, zo gaat dat toch niet?? ” JAWEL zo gaat dat bij DEZE hofhouding WEL !!!

 

Vandaar ons thema CARNAVAL OP Z’N KOP !!!
En ook hier geldt, carnaval in Driebergen-Rijsenburg NOG LANG NIET UITGEBLUST !!!

 


 

PRINSES CHRISTA

 

Alaaf! Ik ben Christa van Gijzen, 26 jaar oud. Van oorsprong ben ik Schoonhovense maar inmiddels ben ik alweer 9 jaar betrokken inwoonster van Driebergen. Samen met mijn vriend Tyrone Paping, ben ik vier jaar geleden Fresh & Juicy begonnen. Onlangs hebben wij de naam van ons bedrijfje aan de Traay veranderd in Karma. Karma is een naam die onze mogelijkheden niet beperkt, Fresh & Juicy deed dit wel en paste daardoor niet meer bij ons.

 

Naast het draaien van de zaak proberen wij ook op andere manieren meer gezelligheid in het dorp te brengen, met o.a. 3Bergen Bruist.

 

De laatste jaren ben ik steeds meer aan carnaval gaan doen. Voor die tijd was het voor mij niet meer dan een gekke reden voor een feestje, waar natuurlijk ook altijd wat voor te zeggen is! Afgelopen seizoen heb ik het hele seizoen van dichterbij mee mogen maken en ben daardoor meer betrokken geraakt bij de Sparrenarren. 

 

Toen ik gevraagd werd om dit jaar prinses te zijn, was ik ontzettend verrast en voelde ik me ook enorm vereerd. En hoewel ik nog niet besefte wat dit allemaal betekent, ben ik er erg enthousiast in gestapt. En nog steeds vind ik het erg spannend, maar heb er super veel zin in!

 

Prins René, Adjudant Theo en ik zijn nog lang niet uitgeblust, dus zetten we alles op z’n kop!

 


 

ADJUDANT THEO

 

Alaaf! Mijn naam is Theo de Bruin. Ik ben 50 jaar oud en getrouwd met Monique. Samen hebben we 2 dochters. Sharon van 23 en Candice van 19 jaar oud. Beide dochters studeren op de Hoge School Utrecht en zijn actief bij c.s. de Sparrenarren. Sharon bij Pers en Publiciteit en Candice als trainster van de Sparriekes. Zelf ben ik werkzaam als rechercheur bij de politie regio Utrecht.

 

Sinds een jaar of 25 vieren we carnaval. Het begon met 1 of 2 avondjes, maar draaide al snel uit op een soort van carnavalsverslaving. In 2000 ben ik in de raad van elf gegaan. Dat werk heb ik 5 jaar lang gedaan. In die 5 jaar heb ik geleerd wat carnaval echt inhoudt. Niet alleen feesten, maar juist andere mensen een stukje gezelligheid geven en een lach op het gezicht. Ook heb ik door die tijd groot respect gekregen voor de Raad van Elf. Wat een werk verzetten die mannen in een korte tijd.

 

Vorig jaar had ik de eer om tot ridder van het Sparrenrijck te worden benoemd. Toen ging mijn wereld al op z’n kop… 

 

Dit jaar ben ik door de Prins op zijn knieën gevraagd om zijn Adjudant te worden. Dan weet je het zeker: Dit jaar gaat alles op z’n kop! Samen met Prins René de 37e en onze mooie Prinses Christa hoop ik op veel lachende en feestende mensen.

 

Kortom, wij zijn nog lang niet uitgeblust. Ik hoop dat dit jaar ook weer op een geweldig carnaval. Zet alles op z’n kop, vier feest zodat ook jij kunt zeggen: Nog lang niet uitgeblust!