Hofhouding 2012-2013

Adjudant Koos

 

Alaaf ! Mijn naam is Koos Geerding. Waarschijnlijk de aller-oudste adjudant ooit, nl. 58 jaar. Ik ben getrouwd met Lia. Samen hebben we 2 jongens t.w., Robbin (nog vrijgezel dames, hij is 28 jaar) en Bjorn (is al zo’n 7½ jaar samen met Bianca en hij is 24 jaar). Lia is huisvrouw en ikzelf ben sinds 1 januari 1976 werkzaam bij de ABNAMRO Bank NV, momenteel als administratief medewerker bij de afdeling: Regio Treasury Desk Mid Office te Utrecht.

 

Carnaval vieren Lia en ik al zo’n 30 jaar en ik ben herkenbaar aan mijn onafscheidelijke “Tina Turner” c.q. “Rod Stewart” pruik!

 

Door de jaren heen werd het bijwonen van Carnaval al snel uitgebreid van een avondje of 2 naar alle dagen . Zelfs uittredens werden bijgewoond. Vaak samen met onze vrienden en vriendinnen, Marijke, (kleine) Bea, Harm en Fred, en met Bea & Kees. Hoogtepunt was wel dat Bjorn voor jeugdadjudant werd gevraagd in het seizoen 1999 – 2000. Daar waren ook, als Dansmariekes, de dochters van Bea en Kees, namelijk Bianca en Andrea bij, tevens ook nog onze nichtjes Lori en Jaimy en als klap op de vuurpijl ook Sharon en Candice. Daardoor had je ook gelijk een kijkje achter de schermen en dan valt je pas op wat een werk er moet worden verricht om zo’n Carnaval te laten slagen. Proficiat aan een ieder die zijn steentje bijdraagt !

 

Het was heel bijzonder om gevraagd te worden.

 

Natuurlijk wil je weten wie de Prins en natuurlijk ook Prinses gaat worden. Lia was gelijk al heel enthousiast en eigenlijk kon ik niet anders dan “JA” zeggen. Daarnaast werd ik al genoemd en voorgedragen door een paar bijzondere heren!

 

Dit jaar, samen met Prins Guillaume en Prinses Gemma, gaan we ervoor zorgen dat er met Carnaval niemand buitenspel zal staan.

 

Onze leus zal dan ook zijn: “MET CARNAVAL NIEMAND BUITENSPEL“.

Alaaf !!

 


 

 

Prinses Gemma

 

Sparrenarren en Sparrenarrinen,

 

Mijn naam is Gemma van Geresteijn- van Alphen. Omdat ik dit jaar jullie prinses mag zijn wil ik mij graag even voorstellen.

 

Dit jaar ben ik 10 jaar getrouwd met mijn brandweerman Maarten. Geen onbekende voor de Driebergse carnavalvierders want in 2000 was hij samen met prins Henny en prinses Henriette, de adjudant. Ook speelde hij in het “lopend vuurtje” DE dweil en huisband van de Sparrenarren!

 

Ons gezin is compleet met dochter Isa (9 jaar) en zoon Sam (6). Isa mag dit jaar voor het eerst optreden bij de Sparriekes. Ik werk sinds 5 jaar bij Bartimeus Doorn op een woongroep voor doofblinden cliënten. Ik heb het daar erg naar mijn zin en vind het fantastisch dat de Sparrenarren ook altijd een bezoek aan deze speciale groep mensen brengt tijdens het Carnavalsseizoen.

 

In 1985 kwam ik met mijn ouders en broertje uit Scheveningen om hier het slagers vak van de familie van Alphen voort te zetten. Eerst op de Traay en later op de Sluis. Mijn vader werd in 1994 gevraagd om prins carnaval te worden. Mede omdat mijn moeder uit het zuiden van het land kwam wisten we wat carnavalvieren was en heeft mijn vader gelukkig ja gezegd. Dit deed hij samen met prinses Ellen en adjudant Klaas. In dit jaar ben ik zelf begonnen bij de dansmariekes en werd er een vriendschap voor het leven met vele Carnavalsvierders gesloten.

 

Na 6 jaar bij de dansmariekes te hebben gedanst ben ik samen met grote vriendin Naomi de Sparriekes gaan trainen. Dit hebben we 5 jaar gedaan. Om hierna te stoppen en niets meer te doen voor de Sparrenarren zagen we niet zitten (mede omdat we inzagen hoeveel uurtjes werk Carnavalvieren opeisen) , zijn we nu samen al weer een aantal jaren verantwoordelijk voor de aankleding van de Pronkzittingszaal.

 

Toen ik dit jaar (mei 2012) dan ook gevraagd werd om samen met Guillaume en Koos de Hofhouding van het seizoen 2012-2013 te vormen was er weinig twijfel meer.

 

Graag zie ik jullie allemaal aansluiten in één van de vele grote polonaises, gezellig aan de bar of elders komend Carnavalsseizoen!

 

Alaaf!!

 

Gemma

 


 

 

Prins Guillaume XXXVIII

 

Mijn naam is Guillaume van Kampen, geboren op 10 april 1970 en kom uit Driebergen. Via mijn vrouw en schoonouders ben ik in aanraking gekomen met de Sparrenarren en Carnaval. Mijn schoonvader Kees is ook Prins geweest. Mariette heeft bij de sparriekes en de dansmariekes gezeten. In de afgelopen jaren zijn we meer bij het carnaval betrokken geraakt vanwege het feit dat onze dochters Emma (13 jaar) en nu onze jongste dochter Britt (10 jaar) bij de sparriekes zijn gekomen. Betrokken maar nog niet echt actief. Dat zal dit jaar “waarschijnlijk” geheel anders zijn!

In mijn vrije tijd ga ik graag naar het hockey kijken van mijn oudste dochter Emma en bij de paardrij lessen van mijn jongste dochter Britt. Verder mag ik graag met een paar vrienden vliegvissen in binnen- of soms het buitenland. Heerlijk om langs de waterkant te struinen bij het opkomen van de zon of in het avondzonnetje nog even een paar uur struinen op de kribben langs de Lek. Ook al blijven de vangsten soms uit dan nog is het genieten. Gitaar spelen is ook iets wat ik heel leuk vind.

Sinds 2001 ben ik werkzaam bij Fien Adviesgroep aan de Hoofdstraat. Een middel groot advies kantoor met hele fijne collega’s . Wij adviseren o.a. hypotheken, verzekeringen en andere financiële producten.

Ik kijk uit naar een fantastisch carnavalsseizoen!

Alaaf !!