Hofhouding 2014-2015

Iedereen is van de wereld!

 

Prins Hans XL

 

In 1965 werd ik door dokter Derksen op de wereld geholpen aan het burgemeesterpark. Kort daarna verhuisden we naar de Kraaybeeklaan in Rijsenburg waar ik opgroeide aan de voet van de ijskelder. Na de Coolsmaschool en KSG de Breul kwam ik terecht bij Bartimeus waar ik mijn opleiding tot verpleegkundige volgde. Van mijn 7e tot mijn 35e was ik lid van scouting waar ik door toedoen van Arie Veenhof kennis maakte met het Carnaval. Vele uurtjes heb ik daar gebouwd aan optocht acts en we gingen ook vele jaren het Carnaval proeven in Valkenswaard en Den Bosch. Na de scouting jaren heb ik met mijn goede vrienden dat carnaval vieren met veel plezier voortgezet in de Swaenesang.

 

Tegenwoordig vieren we het vasten feest met het hele gezin. Mijn lieve vrouw Thera (op scouting ontmoet) en mijn geweldige kinderen Sophie en Emiel die beiden veel plezier hadden bij de Sparriekes en Sparrakkers.

 

Tegenwoordig ben ik manager van een verpleeghuis in Zevenaar en raadslid in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

 

Het is een bijzondere eer om jullie veertigste prins te zijn.

 


 

Adjudant Carl

 

Mijn naam is Carl Altena, ik ben getrouwd met Ellen en samen zijn wij de trotse ouders van Tim, Stein en Guus! Mijn brood verdien ik als financieel directeur van een internationaal opererend bedrijf.

 

C.S. ‘De Sparrenarren’ is voor mij zeer goed vergelijkbaar met het “Hotel California” van de Eagles: You can check out any time you like, but you can never leave! Met het Prins-schap van mijn vader in 1984/1985 ben ik betrokken geraakt en daarna (gelukkig) nooit meer echt los gekomen. Ellen en ik leerden elkaar kennen tijdens de feestavonden en ik vervulde met veel plezier diverse functies voor de Stichting. En met Ellen als Prinses en onze Stein als Jeugdprins noem ik slechts 2 van de bijna talloze familiale relaties met leden van (Jeugd-) Hofhoudingen uit het rijke verleden van de Sparrenarren.

 

Ik heb er werelds veel zin in dit seizoen! En onder de bezielende leiding van Hans én met die andere, heel erg leuke Ellen erbij, zullen wij, samen met alle andere Sparrenarren, de juiste weg zeker weten te vinden!

 


 

Prinses Ellen

 

Mijn naam is Ellen Budding – Rolaff. Ik ben geboren in Den Haag op 21 mei 1964. Ik ben bijna 25 jaar gelukkig getrouwd met Erik Budding. Samen hebben wij 3 kinderen, Anouk (22), Luuk (20) en Max (13). Daarnaast heb ik nog een leuke baan bij Zalencentrum Nieuw Salem/’t Hoge Licht, daar werk ik als assistent bedrijfsleider.

 

Via Max zijn wij in het Carnavalsgebeuren gerold in Driebergen. Hij is een aantal jaren Sparrakker geweest en in 2012-2013 werd Max als Jeugdprins gevraagd. Dit was een ontzettende leuke en vooral gezellige tijd!

 

Toen Hans in mei aan mij vroeg om zijn Prinses te worden was het ook niet moeilijk om volmondig “JA” te zeggen. Samen met Hans, Carl en alle inwoners van Driebergen en omgeving hoop ik er een mooi seizoen van te maken: IEDEREEN IS VAN DE WERELD!