Hofhouding 2023 – 2024

Prinses Mieke

 

Mieke is de Prinses van deze 49ste hofhouding. Zij is 46 jaar en getrouwd met haar man Ronald. Samen hebben ze twee lieve meiden, Lina (13 jaar, ex Sparrieke) en Felien (9 jaar, Sparrieke). Ze wonen samen in hun mooi verbouwde woning te Driebergen. Ronald was vroeger een enthousiaste Sparrakker en zelfs jeugdadjudant (seizoen ’86 – ’87). Mieke vierde graag carnaval “onder de grote rivieren” maar is tegenwoordig veel te vinden in het Sparrenrijck.

 

Je kent het stel vast van hun eigen onderneming; “Lekker” aan de Traaij 64 te Driebergen. Alweer 12 jaar runnen zij samen dit culinaire bedrijf bestaande uit een delicatessenwinkel én cateringbedrijf (in het pand van de oude banketbakkerij “Van Steenderen”).

 

Naast een druk werkend leven houdt Mieke zich in haar vrijetijd bezig met divers vrijwilligerswerk. Zij is actief binnen de oudervereniging van school, zetelt in het bestuur van de Caritas (vanuit de Parochie Sint Maarten) én geeft elke dinsdagavond bodyshape les aan een actieve groep dames bij Dalto. Daarnaast is Parijs een stad waar ze vaak & graag vertoeft met vrienden.

 

Om als prinses voor jullie te staan is een jarenlange droom voor Mieke. Niets staat haar meer in de weg om er een topseizoen van te maken met haar JKD (Jongerenkoor Driebergen) goede vrienden Jakko en Jeroen. Alors on danse !!

Prins Jakko

 

Jakko is dit jaar de trotse 49e Prins van het mooie Sparrenrijck. Zijn leeftijd is 45 jaar en hij is getrouwd met zijn lieve vrouw Esther. Samen wonen ze met hun drie kinderen te Driebergen. Binnen hun gezin vinden we maar liefst twee Sparriekes: Linde (11 jaar) en Bente (8 jaar). Zoon Timon (13 jaar) maakt het gezin compleet.

 

Deze Prins houdt van (feestjes) bouwen, zo is hij in het dagelijks leven werkorganisator bij de BAM en klust hij graag aan hun jaren ‘30 woning. Daarnaast is hij een sportliefhebber; hij staat regelmatig langs de lijn bij FC Driebergen en Dalto, trapt zelf graag een balletje in de zaal en je kunt hem geregeld in de bossen op de Heuvelrug tegenkomen tijdens een lekker stuk hardlopen.

 

Carnaval stroomt bij de familie Bakker door de aderen. Jakko is trots om zijn vader, Prins Jan de 34e, op te volgen. Zelf was Jakko 3 jaar van zijn jeugd bij de Sparrakkers en jeugdprins in het seizoen ’90-’91. Hij heeft dus al even kunnen proefdraaien!

 

Met de aansluiting van adjudant Jeroen en prinses Mieke is het team compleet. Alle drie komen vanuit de hechte vriendenclub ontstaan vanuit hun jeugd; de scouting én het JKD (Jongerenkoor Driebergen).

 

Kortom; Prins Jakko maakt er een groot feest van; driemaal alaaf en “Laten we dansen!”.

Adjudant Jeroen

 

Deze goedlachse adjudant Jeroen is de “toef op de taart” van deze hofhouding. Als meester-patissier bij “Top’s Edelgebak” te Bilthoven creëert hij de mooiste zoete kunststukjes. Hiermee is hij in het voetspoor getreden van zijn vader Harry Jacobs; hun brood-banketbakkerij aan de Dr.Hermansstraat was jarenlang een begrip in Driebergen.

 

Tegenwoordig woont Jeroen (45 jaar) in het rustige Leusden met zijn geliefde Fro en lieve kindjes Maud (4 jaar) en Kaj (2 jaar). Hun huis wordt flink verbouwd, waarbij ze zelf ook beide veel in mee helpen. Ze vormen samen een handig en creatief duo. Daarnaast kamperen ze in hun vrije tijd en ze gaan graag de natuur in met hun kinderen en hond Zoë.

 

Ook Jeroen was in zijn jeugd een vrolijke Sparrakker en zijn hele familie was veel te vinden bij de Sparrenarren. Deze adjudant ziet er naar uit om dit seizoen weer te “re-integreren” binnen de enthousiaste Driebergse carnaval.

 

Met zijn goede vriend Prins Jakko en vriendin Prinses Mieke gaat Jeroen voor een spetterend feest, je ziet hem vast terug op de dansvloer, op naar een mooi seizoen!