POLONAISE, DAT IS NATUURLIJK HET EERSTE WOORD WAAR JE AAN DENKT ALS WE HET OVER CARNAVAL HEBBEN.

Begrijpelijk dat dit de eerste associatie is en bovendien is er ook niets mis mee. Carnaval in Driebergen is echter veel meer dan dat. De Sparrenarren staan voor sommigen bekend om hun protocollen en richtlijnen en daar is best wel wat van waar. Het grote voordeel en gevolg daarvan is dat de Carnavalsstichting de Sparrenarren nog steeds springlevend is. Er is zelfs een wachtlijst voor de Sparriekes (meisjes tot en met groep 8 basisschool). Het goede nieuws is dat er voor de jongens meestal ruimte is, dus als je op de basisschool zit en denkt: is dit wat voor mij, meld je gewoon aan! Natuurlijk zijn er de Sloven die de kinderen perfect begeleiden.

 

Al deze kinderen oefenen vanaf de zomervakantie 1,5 uur per week onder leiding van twee trainsters en een trainer om zo goed mogelijk voor de dag te komen bij de vele uittredens. Een uittreden wil zeggen dat de mensen van de Sparrenarren uit hun eigen club treden en op bezoek gaan bij mensen die wat ouder en/of hulpbehoevend zijn of bij mensen met een beperking. Het is ontzettend mooi om te zien hoe deze mensen genieten van alle kinderen die als groep met dezelfde mooie kleding hun uitstekende dans laten zien. Daarnaast hebben we natuurlijk de wat oudere meiden, de Dansmariekes, die ook altijd optreden. Ook zij krijgen 1,5 uur per week les van twee fanatieke trainsters.

 

Vrijwel ieder jaar is er een avond bij o.a. Bartimeus, Heerewegen, Bovenwegen, Lievegoed, Café Goedenavond, de Biga in Zeist, Beukenstein nu in Doorn. Meestal gaat de huisband t Lopendvuurtje mee en natuurlijk de eigen Raad van 11 leden. Samen maken ze er een gezellige middag of avond van. De Hofhoudingen maken het feest compleet. Zij hebben de eer om hun persoonlijke onderscheidingen uit te reiken aan mensen die het heel erg verdienen!

 

Ruim 150 vrijwilligers zijn actief binnen de Sparrenarren, van de Raad van 11 leden tot de Reutmeesters en van de Penningmeester tot de leden van Pers & Publiciteit. We verwachten dat zij ook in komend seizoen weer alles uit de kast halen om er een geweldig carnavalsseizoen van te maken. Uiteraard samen met onze fantastische Hofhouding bestaande uit de sympathieke Prins Mattias XLIII, de prachtige Prinses Diana en de creatieve Adjudant Geoffrey. Hun leus “een dag niet gelachen is een dag niet geleefd” past helemaal. Een top Hofhouding die er zin in heeft, samen met de Jeugdhofhouding; Prins Luca I, Prinses Mara en Adjudant Sam. Wat een super trio deze jeugdige kanjers! Zij hebben ook een mooie leus: “hup Holland hup, vier carnaval met onze club”!

 

Wij hopen u te mogen begroeten bij de Optocht of misschien tijdens een van de feestavonden. Een avond vol zang, cabaret etc. behoort ook tot de mogelijkheden tijdens de Gala Pronkzitting, in het sfeervolle Antropia. Iedereen die ervoor openstaat; een heel jn carnaval!

43e Hofhouding

o
Hofhouding-PRINS-MATTIAS-XLIII-2017-2018-circle

Prins Mattias XLIII

Mattias Verstappen

Mijn naam is Mattias Verstappen, geboren op 11 april 1975 en woonachtig in Driebergen...

Hofhouding-PRINSES-DIANA-2017-2018-circle

Prinses Diana

Diana Honings

Hallo ik ben Diana Honings van Lunteren . Ik ben 43 jaar en in Zeist opgegroeid...

Hofhouding-ADJUDANT-GEOFFREY-2017-2018-circle

Adjudant Geoffrey

Geoffrey de Zeeuw

Ik ben Geoffrey de Zeeuw, geboren op 3 Januari 1992...